3 Mars

12788860_10153428157408461_411113645_o

I söndags hade vi som sagt årets Vintertölt på Wången, som jag och mina två klasskamrater arrangerade i samband med Gneisti Islandshästförening. Vi fick se massor av fina ekipage och vädret var näst intill perfekt! Det blev en lyckad tävlingsdag. Vi hippologer fick verkligen en insikt i hur mycket planering och struktur som behövs för att arrangera ett sådant här evenemang. Som tur är hade vi våra kompanjoner på travinriktningen som kunde ställa upp som funktionärer! Jag vill också skicka ut ett extra tack till tidigare hippologer som hoppade in i ren spontanitet när de såg att det behövdes 😉

Igårkväll var vi ett gäng från Wången som åkte på SIF:s Avelsrådsmöte som höll till på Dille Gård Naturbruksgymnasium. Jag är inte så värst insatt i islandshästaveln, så jag åkte dit för att få mig en bättre översikt över hur den ser ut idag och vart utvecklingen är påväg. Och jag blev definitivt inte besviken! Heimir Gunnarsson, som nu är avelskonsulent för Svenska Islandshästförbundet Stiftelse för Avel, är en riktigt duktig föreläsare. Ni som varit på mötena, vet vad jag menar. Efter en helkväll av islandshästens avelshistoria och utveckling var jag fylld av ny energi och inspiration. Det är ju så sjukt roligt att vår hobby och vårt intresse är också vår utbildning, jobb och framtid!

Idag hade vi en riktig lyxdag! Vi tränade pass med Gudmundur ”Gummi” Einarsson på morgonen, fick en genomgång av exteriörbedömning för avelsvisning av Vignir Jónasson och vi fick även rida en varsin privatlektion för Vignir på eftermiddagen. Jag och Vaena är supertaggade för examinationer vecka 11! Trots att vi har hundra saker att skriva och öva på inför examinationsveckan så kan ni ju förstå att livet leker efter dagar som dessa 😉

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *