Inkörning och skadade framknän

Hejhopp!

Inkörningen av Moa fortsätter, hon är väldigt duktig! Nu är det 3 veckor sedan hon kom till Wången och idag har hon gått runt anläggningen med vagn för femte gången, vilket har gått galant! I slutet av veckan lutar det åt att börja vara på banan lite grann, eftersom det är där vi kommer fortsätta sedan när vi börjar trava 🙂

Utöver det så fick jag tillbaka min seminarieuppsats förra veckan.. Icke godkänd än tyvärr, så fortsätter jobba med den ett tag till. Inga större grejer, men det tar både tid och energi att inte vara färdig tyvärr! Är igång med vårt projekt, som involverar Active Stable på skolan, där vi har tänkt göra någon typ av dokumentation på hästarna som går där, för att personer som inte vistas där så mycket (hovslagarna, islandsstudenterna, hästskötareleverna osv..) ska kunna känna igen hästarna lite lättare, då det är ett gäng stora bruna med svart man! 😉

I tisdags var jag iväg till Leangens travbana i Trondheim tillsammans med Mari och hennes kallblod Tangen Eld. Han startade monté och fick en fin tredjeplats, vilket var väldigt roligt!

Min egna pålle hittade jag i hagen i morse med ett ovanligt stort framknä. Han har nog bråkat lite med sina islandskompisar, så hade blivit sparkad på båda (!) knäna. Efter lite rakning (supersnyggt) och tvätt så hoppas jag att svullnaden ska gå ner och att det blir bra fort! Tråkigt med ofrivilliga pauser i träningen, men man får väl se allt positivt och betrakta det som erfarenhet! Passar ju rätt bra in till min utbildning iallafall 🙂

Ett lite för tjockt knä!
Ett lite för tjockt knä!
Duktig liten i vagn.
Duktig liten i vagn.

Notera även att snön har börjat smälta på första bilden.. Haft runt nollgradigt ett par dagar nu, till och med någon plusgrad, vilket inte varit så bra för vårt fina underlag! Hoppas på att det blir lite kallare, och kommer mer snö snart.

Ha de gott!

/Evelina

Om Evelina

22 år gammal och haft hästintresse hela livet. Går nu Hippolog med inriktning Travhäst på Wången (SLU) utanför Östersund och är inne på tredje och sista året. Har en egen häst, en före detta travare som nu för tiden är dressyrskogsmulle hemma hos min mamma. Bor för tillfället tillsammans med Carro i ett fint litet hus på en gård men kommer ifrån Halmstad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *