2:a Februari

Förra veckan red vi för Camilla Hed och fokuserade mycket på att förbättra framåtbjudningen. Vi har lagt in uteritter varje vecka nu för att hästarna ska få en varierad träning. Det ger självklart ett gott resultat av ökad framåtbjudning och energi för både hästarna och även oss ryttare! Det är ju underbart att kunna träna ute så mycket som möjligt. Och med vår tillgång till ute paddock, ovalbana, passbana och ridvägar runt Wångens område är det inte så svårt att ta tillfället i akt. Ett tips är att träna med hörsnäckor! Det är ett perfekt sätt att kunna träna på t.ex. ovalbana och få instruktioner direkt i örat medan instruktören kan stå på sidan om. Det gynnar även instruktören att kunna prata i normal ton och slippa överanstränga rösten!

Idag hade jag ett väldigt givande ridpass för Ulrika Backan. Vaena visar sig vara en bra träningshäst för mig och det känns som att hon har revolutionerat min sits! Så den här dagen har jag svävat på moln, som ryttare blir man ju sådär fånigt lycklig när kommunikationen äntligen går igenom 😉

Imorgon kommer äntligen Vignir hit! Det ska bli spännande att få rida våra träningshästar för honom och se vad han kan hjälpa oss med. Det ryktas även om en teori lektion. Dessa tillfällen missar man bara inte!!

12626189_10153372205418461_322507760_n

Just det! Måste ju bara nämna att jag också hamnat i Casco träsket. Ångrar att jag inte köpt denna hjälm tidigare! Fy så skön den är! Helt okej snygg också, för någon som inte passar i ridhjälm.

/Caroline

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *