30 januari

Hejhopp

Hemskt vad tiden går fort, snart är januari slut med! Nu har vi dragit igång kurserna ordentligt iallafall och under våren blandas inkörning av en unghäst med projektledning och ledarskap i travhästverksamhet. Snön ligger kvar, men nu har det varit runt 0 grader i ett par dagar, vilket gör att det blir lite blött och sedan halt när det fryser på under natten. Tackar vem som än känner sig träffad för den fantastiska uppfinningen snösulor, så att hästarna slipper halka omkring med styltor i hovarna. Denna lördagen har iallafall inneburit en liten sovmorgon, sammanställning av anteckningarna från kursrådet vi hade tidigare i veckan och en ridtur med min egna häst, som för dagen var ganska pigg och tyckte att jag passade bättre på marken efter halva ridturen. Han fattade galopp med världens bocksprång och jag hamnade ganska så snart på marken, strax framför honom på fötterna, inga skador och ingen lös häst, så nu får det bli tårta i stallet! 🙂

Unghästen på skolan heter Carl Anners Moa (ska uttalas med jämtländsk dialekt, vilket jag inte riktigt kan..) har haft vagn på sig för första gången i torsdags. Hon har varit väldigt trevlig att tömköra, och vagnen var inga större konstigheter förutom i svängarna när skalmen gick emot hennes rumpa. Hon studsade lite, men kom ganska snart över det med!

Snöigt idag
Snöigt idag
Moa tömkörs
Moa tömkörs

Hade!

/Evelina

Om Evelina

22 år gammal och haft hästintresse hela livet. Går nu Hippolog med inriktning Travhäst på Wången (SLU) utanför Östersund och är inne på tredje och sista året. Har en egen häst, en före detta travare som nu för tiden är dressyrskogsmulle hemma hos min mamma. Bor för tillfället tillsammans med Carro i ett fint litet hus på en gård men kommer ifrån Halmstad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *