Längesedan…

Har varit dålig på att uppdatera här nu. VFUn rullar på iallafall. 😊 Nu är det endast två veckor kvar. Tiden går som vanligt sjukt snabbt. I torsdags hade vi vårt första telefonmöte tillsammans. Det gick fint. Under dem har vi diskussionsseminarie om olika ämnen, till exempel träningsmetod, arbetsmiljö och hästhållning. Det är kul att lyssna på de andra och man jämför varandras verkligheter, de brukar skilja sig ordentligt! Ullis var ju dessutom på besök, men då låg jag ju hemma sjuk..

Igår var jag och Emelie, tidigare hippologstudent som nu jobbar på min vfu-plats, i Göteborg och på eurohorse. Vi köpte inga biljetter till Scandinavium, men ville iallafall åka och shoppa lite. 😃 Fick med mig lite roliga saker hem! Helt sjukt att det dessutom snart är ett år sedan jag och Pernilla stod i paddocken på eurohorse och pratade. Det är verkligen ett roligt minne! 👌🏼

Förövrigt har vi haft hemskt väder på senaste. Det har varit blandat regn/snö/mulet/vind typ. Hästarna ser ut som lermonster varje gång man tar in dem och jag påminns hela tiden om varför jag hatar västkustvinter när det blir såhär. 😂

Ibland kommer det dock några solglimtar, då får man passa på att vara ute! Här myser både Keepan och stallkatten i solen. ☀️ Nu ska jag fortsätta mocka. /Evelina

Tung vecka

Har haft en riktigt tung vecka. Hostat som bara den i snart två, vilket har blivit värre. Har dessutom haft hemskt mycket näsblod. Har alltid haft problem med det, speciellt under vintern, men nu har jag haft det typ 6 gånger på 8 dagar. Var in till vårdcentral i torsdags och brände några blodkärl i näsan, men det verkar bara hjälp lite grann. I fredags kväll small det till ordentligt och jag kunde knappt ta mig ur soffan. Nu har jag legat i världens influensa sedan dess, med feber mellan 39-40 grader. Suck 😐

Utöver detta har det inte hänt så mkt, trots bloggtorka ett tag. Trivs bra på vfu’n och på tisdag är det planerat att ullis ska komma på besök. Osäker på om jag är frisk tills dess då.

Nuncio vann årets häst på galan i fredags. En kung alltså! Läste att han nu ska starta för första gången på länge på lördag. Härligt. 😊

Just nu har vi sol och fruset. Tidigare hade vi det riktigt lerigt, och min pålles nya hagkompis knaprade ju upp hans täcke, vilket resulterade i att han fick va utan i två dagar så jag kunde åka till gekås och handla ett nytt. Nöjd var han iallafall, jag var inte lika nöjd med att borsta bort allt detta här. 😳

/Evelina

Tentaresultat!!!!!!

Har precis fått veta mitt resultat i företagsekonomikursen. Jag fick 5!!! Så nöjd 😀 Fick 4 på tentan och 5 på draknästet, vilket i totalt gav en 5 i kursen. Det var verkligen skönt att klara av den kursen och slippa omtenta eller komplettering.

Veckan har annars kutat iväg. Jag har mest jobbat på VFUn. På kvällarna myser jag lite med pålle, men det är lite för mörkt fortfarande för att vi ska våga ge oss ut på kvällen. Men det märks att det blir ljusare och ljusare för varje kväll. Igår var jag och mamma världens kortaste vända på Gekås. Mest på grund av att Keepans kompis har dragit sönder hans täcke.. Menmen man ska vara glad för att man har kompisar!

Carro kommer tyvärr sluta blogga, då hon känner att hon inte har tid med det. Men jag kommer fortsätta som tidigare fram till sommaren när jag tar examen, och kommer ju uppdatera om islandsutbildningen under tiden också! 🙂

/Evelina

Prix d’amerique-söndag

Idag har prix d’amerique gått av stapeln på vincennes i Paris. Man hade ju lite förhoppningar på de svenska hästarna, men Bold Eagle var såklart överlägsen och vann enkelt! 🐴 Önskar att man var på plats, men det får bli ett annat år.

Har haft en skön söndag annars, tidig morgon i stallet och sedan en härlig ridtur. I eftermiddags kom Keepans nya kompis, äntligen! Han har varit ensam ett tag nu pga att hans tidigare hagkompis tyvärr blev avlivad pga bukhinneinflammation. 😢 Men nu är det ordning i hagen igen och både han och jag är så glada!

Imorgon har jag sovmorgon till kl 13. Gött med lite ledighet med tanke på att dagarna är långa annars! Ska ta en ridtur imorgonbitti igen.

Går sådär med examensarbetet. 🙄 Känns tungt att sätta sig med det nu! Men ska iallafall börja skriva på VFU-uppgifterna alldeles snart. Har åtminstone bestämt mina olika uppgifter! 💪🏼

/Evelina

Första veckan avklarad

Första veckan + en måndag avklarad på VFUn. Jag trivs bra och mitt rastlösa sinne mår bra av att jobba hårt igen. 😁

Jobbar nu tillsammans med bland andra Emelie, som tog examen från hippologprogrammet förra året! Superkul att hon fick anställning just på det ställe jag gör VFU! Nedan två bilder från spa-avdelningen, där hästarna har det rätt gött.

på västkusten har vi mest haft mulet väder. Det var lite kallt i början av förra veckan, -11 som mest (väldigt kallt kanske man kan säg), men äntligen är plusgraderna tillbaka och marken är mjuk igen. 😎 Längtar till vår nu! Pålle har definitivt vårkänslor iallafall, for runt som en studsboll vid alla tre ridturer denna helg. Kan knappt tro att gamlingen blivit hela 10 bast nu 🐴

/Evelina

VFU II

Hej på er! Tur att Evelina håller stämningarna när jag har svårt att kika in här ibland. Jag har tyvärr inget internet under min VFU nu heller, men jag lovar att försöka mitt bästa fram till mars!

Jag är som sagt på plats i Uppsala igen, på Bärby Gård och VFUar för Islandshestkonsult. Det känns super att vara tillbaka här igen! Mina dagar spenderar jag med att träna fina hästar, undervisar och rider in unghästar. Jag gör mitt C-tränarprov under åtta veckor som jag är här. Vilket innebär att jag rider in 5 hästar, varav jag väljer ut 3 som jag gör provet med. Det är så spännande och utmanande på alla sätt! Alla mina unghästar ser ut att kunna bli riktigt fina. Så jag är så nöjd man kan bli såhär i årskurs 3 på hippologen 😊

Min egen häst Ra är såklart med också. Vi ska börja ladda upp inför tävlingssäsongen 2017, vi har redan anmält oss till en mindre tävling i februari för att känna på nerverna lite.

På sidan om allt detta har vi fortfarande examensarbetet att bita i. Det är aningen segt att tugga på under mörka kvällar, men det smälter så småningom… Tur att vi älskar det vi håller på med inom ridsport, att vi skulle behöva 10 timmar mer på dygnet, stör oss inte särskilt mycket 😅

Tentaveckan över

I veckan har jag varit Östersund igen! Åkte upp i tisdags, mötte Mari på Arlanda och åkte tillsammans till Östersund. Började med att käka lite lunch på skolan och körde sedan två unghästar tillsammans, till Maris exjobb. Kvällen bestod av plugg till företagsekonomin, både till tenta och finslip på affärsplanen.

Onsdag morgon körde vi resterande två unghästar. Har varit underbart roligt att följa dem! 😊 Resten av förmiddagen pluggade jag tillsammans med Henrik till vår muntliga del av företagsekonomin. Kl 13 var det dags för tenta, det gick faktiskt ganska bra och jag är hyfsat nöjd med min insats! Under kvällen färdigställde vi affärsplanen och gjorde klart alla beräkningar av bland annat nyckeltal till muntliga delen.

Torsdag kl 10 var det dags för muntlig del. ”Draknästet” kallade vår fek-lärare det. Innebar att 4 olika personer,drakarna, satt och lyssnade på vår affärsidé och målet var att vässa vår affärsidé så pass mycket att de var villiga att investera i vårt företag! Det var faktiskt roligt, och det gick verkligen bra! 😄

Efteråt hade vi kursutvärdering, vilket vi alltid gör efter varje kurs. Vi hade även vfu-genomgång och lyssnade på en kort föreläsning. Sent på eftermiddagen hade vi kursutvärdering för proffstränarkursen oxå. 😊

Torsdagskvällen spenderades i Åre med några av hippisarna, och det var riktigt roligt! Det blev dock lite dåligt med sömn till fredagsmorgonen, då jag hade en träff med Malin angående exjobb och vid halv 10 hade vi exjobbsdiskussion tillsammans. Efter det gick carros bil först hem för packning och städning, därefter mot flygplatsen! Hittade Malin i hipp2 på flygplatsen, trevligt med sällskap. Hon hängde även med mig en stund på Arlanda 👍🏼

I helgen har jag varit hos hästen och firat födelsedagar! Imorgon kl 7 drar vfu’n igång, på Kronhults gård. Ser fram emot det, ska bli kul! Vi har hamnat på lite olika ställen nu med, några är kvar uppe i Jämtland, Carro är i Uppsala i år igen, och Mari vet jag precis har landat i Frankrike! Urhäftigt att åtminstone en av oss kom iväg utomlands. 👏🏼😊

Go lördagskväll med Spice Girls! 50årspartaj med musiktema ⭐️/Evelina

8 januari

Morgonmys i hagen här. Till och med vi har fått lite kallt, och det har legat 5cm snö nu sedan lördag morgon. Man ska vara glad för det lilla! Blir ändå lite mysigt 😊 Håller på att förbereda mig för att åka norrut igen. På tisdag 9.40 går flyger från Ängelholm 👍🏼

Fullspäckad vecka och helg framför mig, skönt med saker att göra. Idag har jag nästan klättrat i taket på grund av för lite aktivitet, trots ridtur imorse. Ska starta morgondagen med en löptur tänkte jag iallafall 🏃🏼

Känner mig ganska oförberedd inför veckans tenta, tyvärr. Men jag hoppas att den innehåller saker som jag känner mig åtminstone lite säker på, och inte de allra klurigaste grejerna 😄

/Evelina

Och så startar 2017…

Gott nytt år!

Jag hade en trevlig nyårsafton hemma hos en av mina bästa kompisar i Halmstad + 21 andra pers. Vi åt god mat, quizade och skålade på 12-slaget. Kändes nästan vuxet. 😁

Har precis bokat flygbiljetter upp till Östersund igen. Snart drar vårterminen igång, och just nu är jag lite taggad! Har ikväll suttit o knåpat lite på examensarbetet, men där är det långt kvar. Försöker fokusera på företagsekonomi som snart blir prio 1.

Skeptisk i solljus kallar jag detta mästerverk 😂

/Evelina

God jul och gott nytt år

God jul önskar jag allihopa. Jag hade en mysig julafton tillsammans med familj o lite släkt som vanligt. 😊 Igår kväll umgicks jag med mina kompisar här i stan och var ut en sväng, och i samma veva lyckas jag bli sjuk. Kul 👍🏼

Senaste veckan har jag jobbat, och försökt plugga lite grann. Trots att man är hemma så fortsätter ju terminen över julen, och snart är det inlämning på examensarbetet igen.

En grön jul hos oss, inget ovanligt dock. /Evelina