Tisdagstankar

Sitter just nu i skolan och har lunch. 😊 Idag har jag varit på en föreläsning om dräktighet, föl osv som vår veterinär höll för tilläggsutbildningen för hovslagare. Var mycket intressant, en del har man hört tidigare och en del var nytt för mig!

Igår höll jag min muntliga redovisning om vfun. Det gick toppen, och jag är nöjd. Som vanligt krånglade dock tekniken, så tog en stund innan jag kunde börja då jag var först ut. 🙈

Imorgon har vi inlämning på exjobbet. Har faktiskt kommit på vad jag ska göra med alla mina siffror nu. 😂 Pysslade med det igår kväll lite grann och nu finns det hopp igen! 💪🏼

Isigt häromdagen. Nu är nästan all snö borta!

igårkväll firade vi Amanda lite grann, hon bjöd på tårta. Alltid uppskattat med fika bland hästfolk. ☕️🎂 I helgen blir det lite party i Åre, och plugg. Carro ska hem, så jag får roa mig med de andra! 😁

/Evelina

23 mars

Hade en toppendag i Åre i tisdags. Verkligen ett bra sätt att kicka igång sista tiden här på! ⛷ det blev skidåkning, lunch i solen, afterski och middag tillsammans på Broken. 👍🏼

Försöker lägga resten av min lediga tid på skolarbeten nu. Skickade in min vfu-inlämning igår, kommer få lite feedback och sedan är det slutinlämning på söndag. Framflyttad. Var hyfsat nöjd med min, men kan ju skicka den igen. 😄 Nästa vecka kommer det bli muntlig redovisning.

Nu sitter jag med examensarbetet igen. Har precis skrivit in alla inlämningdatum etc i kalendern, och min enda känsla är paniiiiik. Tiden går så grymt fort, och det känns som det är massor att göra! 😐 Har dessutom lite problem med att få ner mina resultat i text, suck. Ska ta hjälp av min handledare i nästa vecka, och på torsdag har vi inlämning till diskussion för sista gången. Där brukar man oxå få bra tips. 😊

Imorgon fyller Carro år, 25 blir hon! Då ska hon laga sin omtalade kebabtårta, som jag efter nästan 2 år som sambos fortfarande inte fått smaka. Lite roligheter i en annars ganska monoton vardag just nu. 😁

/Evelina

Tillbaka i Jämtland!

Igår reste jag hela vägen upp till Jämtland igen! Jag och min lilla bil swishade genom Sverige på ca 11,5 timme helt utan problematik 🚙💨

Idag har vi haft första dagen tillbaka på skolan! Den började med lektion tillsammans med vår veterinär Ulf. Idag hade vi en liten patient som endast skulle vaccineras, men vi gjorde lite helhetsbedömning på henne och diskuterade olika sätt att besiktiga/kontrollera/gå igenom hästen. Imorgon laddar vi för en dag i Åre!

/Evelina

Slövecka

Har en rätt så slö vecka nu. Har pluggat en del, snart klar med 2 av 3 delar till vfu-inlämningen. Annars har jag besökt mormor och morfar, lagade tacos med en kompis igår kväll, ridit lite och haft det lugnt! 😊

Imorgon ska vi gå på uf-mässa här i Halmstad arena, min lillebror går sista året på gymnasiet och driver uf-företag. Det gjorde jag oxå på gymnasiet, där jag gick ett program som hette entreprenör-programmet. 😊 Därifrån hade jag med mig mycket bra nu när vi läste företagsekonomi i höstas.

På söndag ska jag rulla norrut. Förbereder mig mentalt på 12 timmar i bilen nu. 🙈 Men det ska nog gå finfint!

I lördags for vi en sväng till stranden! Så härligt att plaska lite i vattnen och galoppera en sväng. Pålle skötte sig helt exemplariskt, blir helt varm i hjärtat när han är så duktig ❤️

VFU avslutad och våren kommer

Nu var sista dagen på VFUn klar. Igår käkade vi tårta och hade det toppen. Har lite blandade känslor om att sluta där, det har varit trevligt och kul men hårt arbete, dock är jag inte supermotiverad till att åka tillbaka till skolan. Dels på grund av att jag tycker om att jobba en hel del och vara aktiv, vilket jag inte kommer vara nu under de avslutande kurserna, och dels för att jag inte vill lämna Halmstad! Vi har precis fått vår. I skrivande stund sitter jag i vårt uterum, mitt i solen och termometern står på 19,9 grader utanför. Hur sjukt!? I början av veckan var det snö. Hoppas värmen är här för att stanna sista veckan jag är hemma. Nästa gång jag landar här lär det vara full sommar. 🙂 Kontrasterna lär bli stora, då andra dagen tillbaka på skolan kommer innebära skidåkning i Åre, men det är oxå skoj! Vårt avlånga land är ganska fascinerande.

Gårdagen innehöll även det sista telefonseminariet tillsammans med mina klasskamrater och kursledare. Vi diskuterade bland annat arbetsmiljö och smittskydd. Nu ska jag bara skriva klart uppgifterna till kursen och göra en muntlig redovisning, sedan är den klar!

Jag blev för övrigt bättre under förra helgen, var hemma onsdag, torsdag och fredag men har varit på VFUn hela denna vecka. Hoppas verkligen det är slut på sjukdom för min del nu, tycker jag har tagit min ranson för i år. 🙂

I eftermiddag ska jag och min stallkompis åka till stranden och rida! Lär också bli sista chansen då den möjligheten inte finns när jag kommer hem igen. Kommer nog bli hur härligt som helst. Det är helt vindstilla ute, så att plaska i havet lär inte bli några problem idag.

Måste också berätta att Carro klarade sitt C-tränarprov som hon har laddat för typ hur länge som helst! Jag är inte superinsatt, men jag vet att hon har ridit in 5 unghästar under perioden på VFUn och att dessa sedan blir bedömda utifrån en massa kriterier av stora namn inom islandshästsporten. SKITCOOLT tycker jag men är inte förvånad över att hon klarade det, grym som hon är! 😀

Nu ska jag fortsätta plugga och njuta av solen. Ha de gött!

Sjuk igen och snö ute

Lagom tills jag var frisk från min influensa kom nästa sjukdom, förkylning! Har varit hemma igår och idag, men tycker det verkar lite bättre idag. Väldigt less på att känna mig krasslig nu!

Just nu snöar det massor här. Kommer ju säkert inte ligga kvar, vad är vitsen med det då..? Suck.

Om dryga två veckor ska jag köra norrut igen, insåg jag häromdagen. Det kommer bli sista gången. Dags att börja packa snart 😄 Ska bli kul att träffa alla igen, och tisdagen samma vecka som vi börjar är det friluftsdag, vilket innebär skidåkning i Åre! 😃

Nu ska jag kurera lite till. Och kanske plugga lite. Ha de!

Längesedan…

Har varit dålig på att uppdatera här nu. VFUn rullar på iallafall. 😊 Nu är det endast två veckor kvar. Tiden går som vanligt sjukt snabbt. I torsdags hade vi vårt första telefonmöte tillsammans. Det gick fint. Under dem har vi diskussionsseminarie om olika ämnen, till exempel träningsmetod, arbetsmiljö och hästhållning. Det är kul att lyssna på de andra och man jämför varandras verkligheter, de brukar skilja sig ordentligt! Ullis var ju dessutom på besök, men då låg jag ju hemma sjuk..

Igår var jag och Emelie, tidigare hippologstudent som nu jobbar på min vfu-plats, i Göteborg och på eurohorse. Vi köpte inga biljetter till Scandinavium, men ville iallafall åka och shoppa lite. 😃 Fick med mig lite roliga saker hem! Helt sjukt att det dessutom snart är ett år sedan jag och Pernilla stod i paddocken på eurohorse och pratade. Det är verkligen ett roligt minne! 👌🏼

Förövrigt har vi haft hemskt väder på senaste. Det har varit blandat regn/snö/mulet/vind typ. Hästarna ser ut som lermonster varje gång man tar in dem och jag påminns hela tiden om varför jag hatar västkustvinter när det blir såhär. 😂

Ibland kommer det dock några solglimtar, då får man passa på att vara ute! Här myser både Keepan och stallkatten i solen. ☀️ Nu ska jag fortsätta mocka. /Evelina

Tung vecka

Har haft en riktigt tung vecka. Hostat som bara den i snart två, vilket har blivit värre. Har dessutom haft hemskt mycket näsblod. Har alltid haft problem med det, speciellt under vintern, men nu har jag haft det typ 6 gånger på 8 dagar. Var in till vårdcentral i torsdags och brände några blodkärl i näsan, men det verkar bara hjälp lite grann. I fredags kväll small det till ordentligt och jag kunde knappt ta mig ur soffan. Nu har jag legat i världens influensa sedan dess, med feber mellan 39-40 grader. Suck 😐

Utöver detta har det inte hänt så mkt, trots bloggtorka ett tag. Trivs bra på vfu’n och på tisdag är det planerat att ullis ska komma på besök. Osäker på om jag är frisk tills dess då.

Nuncio vann årets häst på galan i fredags. En kung alltså! Läste att han nu ska starta för första gången på länge på lördag. Härligt. 😊

Just nu har vi sol och fruset. Tidigare hade vi det riktigt lerigt, och min pålles nya hagkompis knaprade ju upp hans täcke, vilket resulterade i att han fick va utan i två dagar så jag kunde åka till gekås och handla ett nytt. Nöjd var han iallafall, jag var inte lika nöjd med att borsta bort allt detta här. 😳

/Evelina

Tentaresultat!!!!!!

Har precis fått veta mitt resultat i företagsekonomikursen. Jag fick 5!!! Så nöjd 😀 Fick 4 på tentan och 5 på draknästet, vilket i totalt gav en 5 i kursen. Det var verkligen skönt att klara av den kursen och slippa omtenta eller komplettering.

Veckan har annars kutat iväg. Jag har mest jobbat på VFUn. På kvällarna myser jag lite med pålle, men det är lite för mörkt fortfarande för att vi ska våga ge oss ut på kvällen. Men det märks att det blir ljusare och ljusare för varje kväll. Igår var jag och mamma världens kortaste vända på Gekås. Mest på grund av att Keepans kompis har dragit sönder hans täcke.. Menmen man ska vara glad för att man har kompisar!

Carro kommer tyvärr sluta blogga, då hon känner att hon inte har tid med det. Men jag kommer fortsätta som tidigare fram till sommaren när jag tar examen, och kommer ju uppdatera om islandsutbildningen under tiden också! 🙂

/Evelina

Prix d’amerique-söndag

Idag har prix d’amerique gått av stapeln på vincennes i Paris. Man hade ju lite förhoppningar på de svenska hästarna, men Bold Eagle var såklart överlägsen och vann enkelt! 🐴 Önskar att man var på plats, men det får bli ett annat år.

Har haft en skön söndag annars, tidig morgon i stallet och sedan en härlig ridtur. I eftermiddags kom Keepans nya kompis, äntligen! Han har varit ensam ett tag nu pga att hans tidigare hagkompis tyvärr blev avlivad pga bukhinneinflammation. 😢 Men nu är det ordning i hagen igen och både han och jag är så glada!

Imorgon har jag sovmorgon till kl 13. Gött med lite ledighet med tanke på att dagarna är långa annars! Ska ta en ridtur imorgonbitti igen.

Går sådär med examensarbetet. 🙄 Känns tungt att sätta sig med det nu! Men ska iallafall börja skriva på VFU-uppgifterna alldeles snart. Har åtminstone bestämt mina olika uppgifter! 💪🏼

/Evelina