År 4/6

Hej! Hoppas ni alla haft en fin sommar! Jag har hunnit med lite av varje – jobb, resa, vila, häng med kompisar osv. Nu är jag dock åter i Uppsala och redo för mitt fjärde år på Ultuna.

I våras tog jag en kandidatexamen i företagsekonomi och i år är det dags för en kandidatexamen i nationalekonomi och således kommer denna blogg i år främst handla om de nationalekonomiska kurserna man läser i agronom-ekonomiprogrammet. Den första kursen jag läser, och påbörjade för någon vecka sedan, är ekonometri och programmering. Vi har av naturliga skäl inte gått så djupt ner i ämnet ännu utan är kvar på mycket repetition från statistikkursen och tidigare nationalekonomiska kurser. Trots det har jag insett redan nu att det kommer bli en svår kurs. Det var ett tag sedan jag läste statistik och på något sätt har jag lyckats förtränga de flesta begrepp och termer som dök upp i den kursen. Nåväl, det bör lösa sig i slutänden.

Annars är det småttingveckor på skolan! Kåren välkomnar de nya studenterna med dagar som börjar 07 på morgonen och i bästa (värsta?) fall avslutas kl 02 på kåren sjungandes stad i ljus. Jag har hjälpt till lite när IF och landskampskommitten haft aktiviteter, bland annat den pub vi hade häromdagen. Då lyckades vi även sälja alla platser till Landskampen, som är i Sverige om en vecka, så truppen är full! Förberedelserna inför Landskampen är i full rulle och nu handlar det om att färdigställa allas scheman och se till att allt material finns. Det är mycket att göra men också väldigt roligt.

Nu ska jag iväg till skolan för ett möte om Landskampen och därefter är det föreläsning om multipla regressioner som gäller! Vi hörs!