Tentaplugg

Godmorgon!

Helgen som hittills varit har bestått av plugg från tidig morgon till sen kväll. I fredags satt vi i skolan till sen eftermiddag för att bli någorlunda klara med finansieringsanalysen och efter det har jag suttit med tentaplugg. Imorgon är det nämligen dags för tenta! En stund som i princip alla studenter bävar inför – har man förberett sig tillräckligt för att klara tentan eller är det kört redan när man kliver in i tentasalen?

Det är fastighetsvärdering som ska tentas av imorgon och det är en ganska liten tenta, tre hp, så jag tror faktiskt att det kommer ge med sig. Jag har gått igenom de anteckningar jag tagit på föreläsningar samt suttit med tidigare tentor för att få överblick av vad som brukar komma på denna tenta. I fastighetsvärdering lär man sig allt från olika värderingsmetoder till vad för lagar man kan tillämpa vid exempelvis fastighetsintrång. Intressant ämne och som ekonomagronom är fastighetsvärderare definitivt ett exempel på framtida yrkesval!