Gårdsbesök!

Häromdagen var jag och kurskamraterna på en gård utanförUppsala med grisproduktion, spannmåls- och skogsproduktion. Vi fick rundvandring på gården för att se de byggnader – allt från grisstall till bostadshus – för att skapa en bild inför den fastighetsvärdering vi nu börjat med. 

Parallellt som fastighetsvärdering görs startas samtidigt nästa inlämning. Då får varje grupp en fallgård som man kommer besöka för att senare göra en djupare analys om. Tanken är att gården vi nyss besökt är som en övning till det stora fallet senare. Det är hela tiden nya saker man måste tänka på och väldigt många gånger man misslyckas men allt är verkligen så roligt! Med denna kurs känner jag verkligen att det är agronomekonomi det är jag ska studera och tur är väl det, för annars är det 2,5 års CSN till ingen nytta alls…

I fredags var det dags för Snöröjet, en fulsittning på kåren där bl.a. nya KM presenteras och tidigare ordföranden får sina kårnamn. Jag gick dit med några i IF och hade det som vanligt väldigt kul! Resten av helgen var ganska lugnt, jag var ute på skolan och pluggade igår men eftersom jag dragit på mig en förkylning blev det mycket vila!

Nu ska jag kolla igenom agriwise lite snabbt. Det är ett program framtaget av bland andraJordbruksverket och SLU där man får tillgång till olika värden inom jordbruk. Vi använder programmet ganska mycket när resultatanalysen görs i samband med gårdsbesöken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *