Nya kurser!

Igår drog kurserna igång igen efter några dagars ledigt (välbehövligt) och denna period kommer jag läsa marknadsföring 15 hp samt grundläggande företagsekonomisk metodkurs 7,5 hp. Båda kurserna hade oturligt nog introduktion på samma tid igår, så jag hann bara med att gå på metodkursen. En föreläsning in och det verkar intressant! Det är en förberedande kurs inför kandidatskrivande där vi får lära oss hur man skriver en uppsats, hur man bör läsa vetenskapliga artiklar och även så smått börja planera vad vi vill skriva om. Jag har börjat fundera lite kring kandidaten och vet att jag vill involvera landsbygd(utveckling) i något hörn, men mer än så har jag inte tänkt! Tur att det är några månader kvar 🙂

Marknadsföringen verkar även den intressant. Från tidigare kursare vet jag att det kommer vara en tenta samt en gruppinlämning där vi ska välja ut ett visst företag och ge dem tips på hur de kan förbättra deras marknadsföring. Kul när verklighet blandas in i kurserna!

Att läsa vissa kurser parallellt gör, tyvärr, att man missar vissa föreläsningar här och där. I förra perioden hade jag inte så mycket problem med det men denna period är det ganska mycket som krockar. Det man får förlita sig på då är powerpoints från föreläsningar, kurslitteratur och, om man har tur, anteckningar från en snäll kompis!

Något positivt med att läsa dubbelt är att man verkligen får se hur bra disciplin man har. Det är ju tänkt att man ska sitta 40h/vecka med en kurs som går på 100 %, så det blir att man får prioritera vad som i stunden är viktigast. Ibland är det kul, ibland mindre kul. Något jag definitivt lär mig under denna termin är att plugga effektivt. Att sitta med Facebook, Instagram, Snapchat samtidigt som man skriver en tresidig inlämning går inte lika snabbt som det gör om man inte har sociala medier framme. Så ett tips är helt klart att stänga av sociala medier när man pluggar, trots att det inte är särskilt lockande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *