Tentaplugg

Hej!

Snart är ännu en vecka klar och denna vecka har i princip enbart ägnats åt plugg. Makroföreläsningar, entreprenörskapsföreläsningar, företagsintervjuer, räkneuppgifter och läsning. Mycket men intressant! Att ha saker att göra hela tiden är skönt, det blir ett flyt vardagen som annars saknas.

Helgen spenderas som förståeligt ute på Ultuna med några klasskamrater. Efter tips från tidigare kursare – och föreläsaren – är det gamla tentor vi går igenom. Som tur är ser alla tidigare tentor ut på lika sätt, så förhoppningsvis är även denna tenta uppbyggd så!

Så, vad handlar makroekonomi om då? 8 hp senare står det klart för mig att det är allt möjligt – i stora perspektiv. Om mikron behandlade enskilda fall, små marknader, är det stater och en helhet som nu eftersträvas. Vad händer med arbetslösheten om konsumtion ökar? Finns det något samband mellan teknisk utveckling och tillväxt? Hur beter sig världsekonomin om det blir hög inflation i ett öppet land vs ett stängt land? Och viktigast av allt: hur många kokosnötter finns det egentligen på kokosnötsön som föreläsaren alltid pratar om???

Skämt åsido är det ett intressant ämne med många delar man kan fördjupa sig inom. Min plan är att ta en kandidatexamen i nationalekonomi våren 2020, så då kanske det blir att jag skriver ett examenjobb om makroekonomi…?

Åter till plugg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *